Elvis Forever Uppsala
Old Microphone
           
 

Anna Pias Krönika - ElvisSpalten.SE
Av och med Anna Pia Andersson.

Hon skriver om livet som Elvis-fantast och har sitt eget Elvis-Cafè hemma i Värmland.

Anna Pia Andersson har gett ut en bok i ämnet och medverkade tillsammans med bland andra Per-Erik Hallin i SVT-dokumentären, Vi som Diggar Elvis.


Vi önskar trevlig läsning och hälsar till vännerna på Memphis Cafè.

BB Cunningham!
Besök från USA.

BB cunningham

Artist efter artist äntrade dörren till Rådoms byggdegård den där kalla vinter-eftermiddagen i December år 2010.

Mitt i allt ståhej för att få scenen i ordning dyker en smal äldre man i grovstickad tröja och skägg upp och börjar plocka i alla grejer. Ingen visste vem han var, han knallade mest runt tystlåten och i skymundan...

Kanske var han en roddare med gruppen, eller någon slags vaktmästare?

Den magiska kvällen flöt på och plötsligt går mannen upp på scenen och sätter sig vid pianot.
Man ser hur alla tittar förundrat upp mot scenen och man kan nästan gissa sig till vad de tänker. Vad blir detta nu då?

Han lade en fast blick på pianotangenterna och brast ut i sång…
- Riding along in my automobile…

Chuck Berrys ”No Particular place to go” och jag trodde hela taket skulle lyfta…
Alla bara jublade...

BB Cunningham var Jerry Lee Lewis musiker sedan länge, hade Mött Elvis och var infödd från Bluesens och Rock and Rollens Memphis i Tennessee.

Han blev kvällens snackis och ännu pratar man om hans uppträdande.

Hela vistelsen här hos mig var han mest för sig själv, åt för sig själv och pratade inte med så många men när showen var slut letade sig han och musikteknikern James Lott från Sun studio sig in på mitt Café där vi några stycken med dom satt halva natten, jammade och pratade. De delade med sig några otroliga historier från Memphis och det blev några timmar som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Min bästa vän Linda tog upp kameran och förevigade några ögonblick från den natten.

Morgonen efter då de skulle fara vidare var BB lite sen upp…
Alla de andra hade redan varit in och ätit frukost och började ge sig av.

Varsågod att ta dig frukost BB allt står framme, sade jag.
Tyvärr så hinner jag inte vi måste ge oss av.

Jag tyckte synd om honom och förstod att de hade lång väg till nästa ställe så jag skyndade mig efter en stor mugg med svart kaffe och gjorde en smörgås att ta med.

Han nickade leende och tackade så mycket och skyndade i väg.

Att The Cadillac Band med artister skulle återvända 1 år senare trodde jag aldrig men så blev det. BB Cunningham var med denna gång också vilket var en stor glädje att få se honom igen…

Denna gång när han mötte mig tog han tag i min hand och drog i väg med mig mot hans försäljningsbord som han laddat upp med och där rycker han fram en T-shirt.

Anna pia andersson

Trodde jag skulle falla baklänges när jag såg bilden på T-shirten. Bilden som Linda tog från mitt Café är över hela T-shirten… Waow det är helt otroligt… Jag kramade honom hårt.

Tänk vad lite vänlighet och omtanke kan göra med en annan människa.

BB som privatperson var mer än bara en musiker. Han var även pappa och jobbade som säkerhetsvakt i Memphis. Han berättade att Memphis blivit en mycket tuff stad och att våra småbyar här i Sverige var som Memphis varit, en gång i tiden.

Han hade funderat på att flytta från Memphis men att det inte var lika lätt att göra förändringar på ålderns höst.

När nyheten kom att BB Cunningham hade blivit skjuten gjorde det oss alla mycket illa…
Att en människa som på så kort tid äntrat ens liv, skänkt så mycket glädje och varit så älskad av människor skulle bli borta på ett sådant vis är förödande.

Jag glömmer aldrig BB Cunningham och jag är så glad att jag har hans son som vän.
BB var en tänkare och en vänlig människa, det syntes så väl.

Anna pia andersson

Jag har träffat några få människor genom livet som verkligen inte är av denna värld, som överraskat mig och som jag för alltid bär med mig, BB Cunningham var en av dem.

When a Dream is calling you ther´s just one thing that you can do...
 
Follow That Dream!
Anna Pia


Läs tidigare inlägg i Arkivet.

The King Elvis Presley!
Hela livet har han funnits med, aldrig någonsin vikt från min sida. Ja man kan nästan säga att Elvis varit lite som en extra pappa, han känns liksom hemma...
Läs mer

Be my Little good luck charm!
Så kunde jag höra pappa sjunga samtidigt som han dansade med mina barnsben på köksbordet då jag var blott några år gammal. Det är nog mina allra första minnen av Elvis musik tills jag en dag...
Läs mer

Varmt Välkomna till Elvis Värld i Sverige!

Källa: elvisforever.se/Text: Anna Pia Andersson
Anna pia anderssonAnna Pias Krönika - ElvisSpalten.SE

Hon skriver om livet som Elvis-fantast och har sitt eget Elvis-Cafè hemma i Värmland...


Anna Pia Andersson
har gett ut en bok i ämnet och medverkade tillsammans med bland andra Per-Erik Hallin i SVT-dokumentären, Vi som Diggar ElvisAnna pia anderssin Läs mer


Senast uppdaterad: 2016-08-29 19:03:11

   

Artiklar

Anna Pias Krönika - ElvisSpalten.SE
Hon skriver om livet som Elvis-fantast och har sitt eget Elvis-Cafè hemma i Värmland. Anna Pia har gett ut en bok i ämnet och medverkat i SVT-dokumentären, Vi som Diggar Elvis...
Go Läs mer

Viva Ann-Margret - Viva Las Vegas
Ann-Margret Olsson föddes den 28:e April år 1941 i Stockholm. Efter bara några månader flyttade familjen till Valsjöbyn i Jämtland. Kort därefter lämnade pappan familjen för att resa till USA.
Go Läs mer

Jerry Carrigan NOW
Jag träffade Jerry Carrigan på Valand i Göteborg, våren 2005 och gjorde en intervju under genrepet inför Showen "Elvis - Back To The Roots" där även Reggie Young och Bob Moore ingick i Paul Ansells band, The Number Nine.
Go Läs mer

Back to The Roots 2005
Fredagen den 29:e April 2005 var det klart till drabbning på välkända restaurang Valand i Göteborg med Elvis-låtar från alla tre sekel som, The King was in The Building!
Go Läs mer

Den sista flickvännen!
Ginger Alden föddes den 13:e November 1956 i Memphis, Tennessee. Hon var både skådespelerska och modell, men mest känd är hon som Elvis sista flickvän.
Go Läs mer

John Wilkinson i Uddevalla 2004
Det var Lördagen den 18:e Januari 2004 och Mattssons herrgård i Uddevalla skulle få besök av ingen mindre än Elvis legendariske kompgitarrist, John Wilkinson.
Go Läs mer

Är det Elvis bakom masken?
Om man skulle räkna antalet imitatörer finns det inge artist som är i närheten av Elvis. Över hela världen finns det sångare – ja, vissa kan inte ens kallas sångare – som lever på att framträda som Kungen själv. Du ser dem spela på casino scener, klubbar och mer eller mindre sjaskiga barer överallt.
Go Läs mer