Elvis Forever Uppsala
Old Microphone
           
 

Den sista flickvännen!
Ginger Alden

Ginger Alden föddes den 13:e November 1956 i Memphis, Tennessee. Hon var både skådespelerska och modell, men mest känd är hon som Elvis sista flickvän. Allra första gången Ginger träffade Elvis var redan 1961 då hon var bara fyra år. Ginger träffade Elvis Presley i slutet av November 1976 då Elvis bröt med sin dåvarande flickvän Linda Thompson som han sällskapat med sedan skiljsmässan med Priscilla 1972.

Ginger Alden låg och sov tillsammans med Elvis i hans säng, när hon vaknade upp och märkte att Elvis inte låg i sängen. Hon gick upp för att leta efter Elvis och fann honom i det kombinerade badrummet och omklädningsrummet livlös liggande på golvet. Det var den 16:e Augusti 1977, ambulans tillkallades och upplivningsförsök gjordes som var resultatlösa. Elvis – The King Of Rock and Rolls liv var till ända.
Elvis Presley var död.

Liksom Elvis tidigare flickvän Linda Thompson var Ginger Alden en lokal skönhetsdrottning från Memphis, Runner Up Miss USA,1976. Hon var nästan en kopia av Priscilla som Elvis varit gift med och som var mamma till dottern Lisa Marie. Gingers pappa hade varit lumparkompis med The King och på grund av det blev hela familjen Alden bjudna till Elvis Presley ett år efter hemkomsten från Tyskland.

Det kom sedan att dröja enda fram till 1976 innan den då 20 åriga Ginger Alden presenterades för Elvis igen, varpå tycke uppstod mellan de två. Under Elvis sista turnè följde Ginger Alden med honom och presenterades för publiken på de olika konserterna samt i den TV-sända showen som blev Elvis sista TV produktion. Elvis och Ginger planerade att gifta sig och de skulle berätta om sin förlovning under nästa turnè.

Men som vi alla vet så blev planerna aldrig verklighet på grund av Elvis Presleys tragiska bortgång. Ginger gav ett antal intervjuer i samband med Elvis begravning men drog sig sedan undan all offentlighet.

Ginger Alden var även ett av vittnena till Elvis Last Will och testamente, där hon var helt utelämnad. Alla Elvis tillgångar skulle tillfalla hans dotter Lisa Marie då hon fyllt 25 år.

De flesta i Elvis-kretsar har inte hört av Ginger Alden på över 20 år. Det sägs att hon flyttade, gifte sig och fick två barn. Idag bor hon troligtvis i New York?


Källa: elvisforever.se/Text: Lars Berg

Senast uppdaterad: 2010-11-24 18:48:48

   

Artiklar

Anna Pias Krönika - ElvisSpalten.SE
Hon skriver om livet som Elvis-fantast och har sitt eget Elvis-Cafè hemma i Värmland. Anna Pia har gett ut en bok i ämnet och medverkat i SVT-dokumentären, Vi som Diggar Elvis...
Go Läs mer

Viva Ann-Margret - Viva Las Vegas
Ann-Margret Olsson föddes den 28:e April år 1941 i Stockholm. Efter bara några månader flyttade familjen till Valsjöbyn i Jämtland. Kort därefter lämnade pappan familjen för att resa till USA.
Go Läs mer

Jerry Carrigan NOW
Jag träffade Jerry Carrigan på Valand i Göteborg, våren 2005 och gjorde en intervju under genrepet inför Showen "Elvis - Back To The Roots" där även Reggie Young och Bob Moore ingick i Paul Ansells band, The Number Nine.
Go Läs mer

Back to The Roots 2005
Fredagen den 29:e April 2005 var det klart till drabbning på välkända restaurang Valand i Göteborg med Elvis-låtar från alla tre sekel som, The King was in The Building!
Go Läs mer

Den sista flickvännen!
Ginger Alden föddes den 13:e November 1956 i Memphis, Tennessee. Hon var både skådespelerska och modell, men mest känd är hon som Elvis sista flickvän.
Go Läs mer

John Wilkinson i Uddevalla 2004
Det var Lördagen den 18:e Januari 2004 och Mattssons herrgård i Uddevalla skulle få besök av ingen mindre än Elvis legendariske kompgitarrist, John Wilkinson.
Go Läs mer

Är det Elvis bakom masken?
Om man skulle räkna antalet imitatörer finns det inge artist som är i närheten av Elvis. Över hela världen finns det sångare – ja, vissa kan inte ens kallas sångare – som lever på att framträda som Kungen själv. Du ser dem spela på casino scener, klubbar och mer eller mindre sjaskiga barer överallt.
Go Läs mer