Elvis Forever Uppsala
Old Microphone
           
 

Är en parallellkarriär möjlig?

Fools fall i love (1966)
Elvis goes jazz? Frankie Lymons gamla hit här med blås ocgh allt. Mycket märklig och udda låt i Elvis katalog.

Edge of reality (1968)
1968 fick Billy Strange förtroendet att försöka uppdatera Elvis för filmen Live a little, love a little. Det är hans session som A little less conversation ursprungligen kommer ifrån (även om det var en annan version som användes för remixen). Alla titlar som Billy Strange ansvarade för är mycket märkliga produktioner där Edge of reality tar priset. När får vi höra en remix?

Clean up your own backyard (1968)
Elvis goes Sammy Davis Jr. Ännu ett ess från Billy Strange. Filmlåt från filmen The trouble with girls. Efter denna session beslöt Rca att inte använda sig av Billy Strange mera. Bitterljuv hämnd antar vi, då en av hans låtar blir en remix och tokhit över hela världen fast 35 år senare! Undrar om han fick något betalt för remixen?

It hurts me (ocensurerad comebackversion från 1968)
Innehåller funk jam med flöjtsolo i marschtakt. Obeskrivligt! Måste höras!

I´m moving on (1969)
Måste vara den enda countrylåt som innehåller flera rundor bas-solon! Ultra-cool version av Hank Snows gamla klassiker. 1969 var året då Elvisskapade en helt ny musikstil utan att någonmärkte det, nämligen Power-country.

Any day now (1969)
Kan ett soul-arrangemang bli vackrare än så här? Snygga körer, fräck bas, bra text och ljuv sång. Elvis kanske allra snyggaste produktion någonsin. Thanks to Chips Moman!

Polk Salad Annie (1970)
Suverän version av Tony Joe Whites hit. Låna ett öra till det fantastiska kompet och den mycket lekfulla kören. Kom ursprungligen ut på live-plattan Elvis On Stage, men finns nu i flera versioner utspridda på flera olika live-plattor.

The next step is love (1970)
Överarbetade textrader som "We´ve yet to taste the icing on the cake we´ve been baking with the past" gör denna låt till ett givet bidrag till denna lista. Produktionen går inte heller av för hackor. Så nära Beatles Elvis någonsin kom vad det gäller arrangemang och produktion.

If you don´t come back (1973)
Från det nu utgångna albumet Elvis Raised on Rock. Elvis goes Sammy Davis Jr. igen. Mycket udda produktion på en mycket udda och undervärderad platta...Skandal att BMG inte släppt en uppfräschad nyutgåva.

If you talk in your sleep (1973)
Från albumet Promised Land. Känns helt rätt. Skulle kunna vara soundtrack till en hårdkokt 70-tals deckare. Elvis karriär hade kunnat sluta på ett helt annat sätt om någon i hans närhet kunnat förmå honom att spela in en renodlad soul-platta.


Senast uppdaterad: 2006-04-07 11:03:34

   

Reportage och artiklar

Be my Little good luck charm!
Så kunde jag höra pappa sjunga samtidigt som han dansade med mina barnsben på köksbordet då jag var blott några år gammal. Det är nog mina allra första minnen av Elvis musik tills jag en dag...
Go Läs mer

The King Elvis Presley!
Hela livet har han funnits med, aldrig någonsin vikt från min sida. Ja man kan nästan säga att Elvis varit lite som en extra pappa, han känns liksom hemma...
Go Läs mer

BB Cunningham!
Artist efter artist äntrade dörren till Rådoms byggdegård den där kalla vinter-eftermiddagen i December år 2010. Mitt i allt ståhej för att få scenen i ordning dyker en smal äldre man i grovstickad tröja och skägg upp och börjar plocka i alla grejer...
Go Läs mer

Anna Pias Krönika - Arkiv
Hon skriver om livet som Elvis-fantast och har sitt eget Elvis-Cafè hemma i Värmland. Anna Pia Andersson har gett ut en bok i ämnet och medverkade tillsammans med bland andra Per-Erik Hallin i SVT-dokumentären, Vi som Diggar Elvis...
Go Läs mer

Är en parallellkarriär möjlig? Del 5
Med det femte inlägget i denna lilla följetong med varma rekomendationer för låtar som vi tycker kunde få mer uppmärksamhet ger vi er tio tips att låna ett öra till.
Go Läs mer

Är en parallellkarriär möjlig? Del 4
I vår ambition att påvisa Elvis bredd och hålla fram att det nästan inte spelar någon roll vilken musikgener man brinner för så hittar man ofta det man söker i Kungens megareportuar. Här kommer tio nya låttips.
Go Läs mer

Är en parallellkarriär möjlig? Del 3
Övertygelsen om att svaret är JA på denna fråga växer. Desto mer man bläddrar bland Elvis alla skivor så upptäcker man ständigt nya låtar med extemt stor potential.
Go Läs mer

Är en parallellkarriär möjlig? Del 2
Vi fortsätter vår botanisering i Elvis enorma musikproduktion vars potential nog måste anses sakna motstycke. Denna vecka ytterligare 10 stycken heta låttips, kanske något för nästa remixade uppföljare till nyligen utkomna "The Story Continous"?
Go Läs mer

Är en parallellkarriär möjlig? Del 1
Ja kanske, med tanke på att de låtar som "de flesta har hört" är c:a 200 stycken men faktum är att det finns över 400 Elvislåtar många av dessa är inte lika kända, men för den skull inte sämre. Kungen har nog ingen direkt konkurrent, förutom sig själv...
Go Läs mer